Gevolgen alcohol

Uit dit artikel blijkt maar weer wat de gevolgen van alcohol kunnen zijn. Je hersencapaciteit kan verminderen, je kunt er ziektes door oplopen en je kunt er zelfs dood aan gaan! Laat dit niet gebeuren en grijp op tijd in!

Na een uitgebreid onderzoek is gebleken dat het IQ van meisjes leidt aanzienlijk zwaarder onder alcoholvergiftiging dan dat van jongens. Bijna 50% van de meisje bleek na het oplopen van een alcoholvergiftiging twee niveaus lager te scoren op school dan jongens. Dit geeft nogmaals aan hoe gevaarlijk de gevolgen van alcohol kunnen wezen.


Dit bericht komt van het Nederlands dagblad.Het boek ‘Alcohol en onze kinderen’ van kinderarts N. van der Lely en kinderpsycholoog M. de Visser was hier de aanleiding voor. Het aantal jonge kinderen dat met een alcoholvergiftiging en vaak in coma in het ziekenhuis belandt, is de laatste jaren heftig gestegen. Tussen de opnames van de verschillende sexes verschillen jongens nog maar net in een hogere opname score. Vorig jaar werden bijna kinderen van 12 tot 18 jaar oud opgenomen met een alcoholvergiftiging. De auteurs signaleren ook een nieuwe ontwikkeling: Zoals Jägermeisterfeesten, waarbij de hele avond sterke drank wordt gedronken en ieder glaasje in een keer achterover moet worden geslagen.

Wat zijn nog meer gevolgen van Alcohol?

Als je over gevolgen praat van alcohol heb je meerdere soorten gevolgen. Je hebt directe gevolgen in de zin van dronkenschap en de volgende dag vaak ziek. Maar je hebt ook indirecte gevolgen van alcohol. Die merk je op de langere termijn. Hierbij moet je denken aan het feit dat als je veel alcohol drinkt je verslaaft kunt raken. Dit levert meestal een financieel probleem op maar ook in een relatie. Verder maak je elke keer als je dronken bent een uitputtingsslag op je lichaam. Je lever die overbelast raakt is wel het meest bekende voorbeeld maar ook gebrek aan vitamines en je psyche zijn zaken die optreden bij een lange tijd gebruik van veel alcohol.

Kun je dood gaan aan de gevolgen?


Een vraag die zo vaak gesteld word en ik dan ook maar zo stel. Het antwoord is ja. Je kunt dood gaan aan de gevolgen van veel alcohol drinken.Dit kan ook weer in directe zin en in indirecte zin. Je leest iedere week wel ergens dat mensen overleden zijn aan de geolgen van te veel alcohol. Dit is dan vaak in het verkeer als zijnde door een ongeval. Meestal is de veroorzaker van het ongeval ook degene die te veel gedronken heeft. Soms is het ook beter dat het je zelf betreft want de meeste mensen die iemand lieten verongelukken onder invloed komen in de problemen met zichzelf omdat die mensen het zichzelf nooit echt kunt vergeven. Maar ook lichamelijk sterven er mensen die hun kapot gedronken hebben. Hu lichaam kan niet meer herstellen van de vele vergiftigingen van de alcohol. Dit vaak in een combinatie met slecht eten is het lichaam op. Wat ook een veel voorkomend maar minder bekent probleem is zijn de mensen met psychische klachten. Veel mensen die zelfmoord plegen zijn onder invloed van een verdovend iets. Dit iets kan drugs zijn maar ook alcohol. De reden hiervan is dat op het moment dat je gedronken heb je eigen rem weg is waardoor je meer durft. Hierbij is ook het feit dat je minder helder denkt een belangrijke schakel.