Overmatig alcoholgebruik

Wat is overmatig alcoholgebruik? Voor de een is dit 2 biertjes per dag en voor de ander twee kratten in de week. Weer een ander vind dat je niet overmatig kunt wezen.

Vanaf wanneer is het overmatig drankgebruik?


Te veel is echt niet goed en dat weet iedereen. Als je teveel drinkt kun je best zelf bepalen. Overmatig alcohol gebruik is niet goed. Veel mensen zeggen van niet maar weten diep van binnen dat het anders is. Wees eerlijk en voorkom problemen. Twee drankjes per dag is voldoende en meer is echt overmatig gebruik. Waarom? Vanaf twee krijg je direct geen klachten maar op de langere termijn wel. De neiging om meer te gaan drinken zal gevoeld worden maar ook de afvoer van de afval stoffen gaat problemen op leveren.

Wat zeggen de artsen van overmatig alcoholgebruik

Drink alcohol met mate om te voorkomen dat er alcoholvergiftiging optreed. Of drink helemaal niet. Zo adviseren de meeste artsen niet meer dan een drankje per dag voor vrouwen en niet meer dan twee drankjes per dag voor mannen. Als je dat dan drinkt, drink langzaam en geniet van uw drankje. Drink niet op een lege maag. Wat eten in je maag kan helpen voor vertragen alcohol opname.. Mensen met diabetes moeten eten terwijl ze drinken om een lage bloedsuikerspiegel te voorkomen.

Overmatig alcoholgebruik met tieners


Communiceer met uw tieners. Praat met uw tiener kinderen over de gevaren van alcohol. Binge drinken of comazuipen verhoogt tijdens in het midden van de 20 jarigen en vermindert daarna. Er zijn aanwijzingen dat kinderen die over alcohol gewaarschuwd zijn door hun ouders en die nauwe relaties met hun ouders hierover hebben minder snel beginnen met drinken. En zo minder gauw een alcoholvergiftiging oplopen. roducten veilig op te slaan. Als u kleine kinderen in huis, sla alcoholhoudende producten, waaronder cosmetica, mondspoelingen en medicijnen, buiten het bereik van uw kinderen op. Gebruik een kindervriendelijk badkamer en keuken kasten om de toegang tot huishoudelijke schoonmaakmiddelen te voorkomen. Zorg voor nazorg. Als u of uw tiener is behandeld voor alcohol vergiftiging, moet u vragen voor nazorg. Ontmoeting met een maatschappelijk werker of vertrouwenspersoon kan u helpen bij kwesties die kunnen leiden tot binge drinking en/of ander risicovol gedrag.