Symptomen alcoholvergiftiging

Tegenwoordig krijgt iedereen er mee te maken, misschien door een ander of misschien bij je zelf. Zorg dat je dan weet wat alcoholvergiftiging symptomen zijn.


Verwardheid, braken, langzame ademhaling (minder dan acht ademhalingen per minuut), onregelmatige ademhaling Blauw-getinte huid of bleke huid lage lichaamstemperatuur, bewusteloosheid, flauw vallen en niet kunnen gewekt worden. Dit zijn echte alcoholvergiftiging symptomen. Bij twijfel raadpleeg altijd een arts of deskundige.

Welke symptomen zie je?

Het is niet nodig voor al deze Alcoholvergiftiging symptomen aanwezig te zijn voordat je hulp zoeken. Ieder mens reageert eenmaal anders dan een ander en ook bij elke vergiftiging zie je grote verschillen. De grote lijnen zijn vaak het zelfde maar soms ook niet eens. Wacht nooit te lang en bij twijfel ga dan snel ten rade. Een persoon die bewusteloos is of niet kan worden opgewekt loopt het risico te sterven. Wees je dat bewust. Ook als je als hulpverlener aanwezig bent. Wees niet te makkelijk.

Wanneer kunt u een arts raadplegen voor Alcoholvergiftiging symptomen

Als u vermoedt dat iemand een vergiftiging heeft zelfs al zie je niet de klassieke tekenen en symptomen kan er onmiddellijk medische zorg nodig zijn. In geval van nood, de volgende suggesties: Als de persoon bewusteloos is, ademt minder dan acht keer per minuut of heeft herhaald of ongecontroleerd braken, neemt u contact op met een arts. Houd er rekening mee dat zelfs als iemand bewusteloos is of is gestopt met drinken, alcohol blijft worden vrijgegeven in de bloedbaan en het niveau van alcohol in het lichaam blijft stijgen. Zo kan een alcoholvergiftiging optreden na het drinken.

Eerlijk zijn is het belangrijkste met een vergiftiging

Wees bereid om informatie te verstrekken. En wees hier een echt eerlijk. Dit is van levensbelang voor het slachtoffer. Als u wat weet, moet u vertellen aan het ziekenhuis of hulpdiensten het soort en de hoeveelheid alcohol de persoon dronk, en wanneer. Laat geen een bewusteloos persoon alleen achter. Tijdens het wachten op hulp, probeer dan niet de persoon aan braken te maken. Alcoholvergiftiging voert invloed op de manier waarop uw kokhalsreflex werkt. Dat betekent dat iemand met een alcoholvergiftiging kunnen stikken op zijn of haar eigen braaksel of per ongeluk bij het inademen braaksel in de longen kunnen krijgen, wat een fatale longschade kan veroorzaken.

Een waar verhaal over alcoholvergiftiging – 4 vrienden op stap

4 vrienden gaan op stap vanuit een dorp net naast een grote stad. Onder weg word er al flink gedronken. Een kratje bier gaat mee in de auto voor onderweg. Alleen Henk drinkt niet. Hij rijd. Na 20 minuten komen ze in de discotheek aan waar ze vanavond eens flink aan de gang gaan. Alfred is voor het eerst mee stappen en de andere drie jongen hebben de ouders belooft iets op hem te letten en dat hij niet te veel drinkt. Onderweg heeft Alfred al wel de nodige biertjes weg gedronken maar echt dronken is hij nog niet. Als ze in de discotheek wat vrienden van school tegen komen is het al snel super gezellig en de drank die vloeit rijkelijk. Tegen het einde van de avond zijn alle jongens ook flink aan geschoten als ze de disco verlaten.

Naar huis

Henk heeft een biertje gehad maar meer ook niet. Als ze na de auto lopen lijkt Beert wel iets meer dan aangeschoten maar zo stoer als hij is neemt hij nog een biertje bij de auto. De krat was nog niet leeg en ze hebben de nodige blikjes nog. Met de vrienden van school ouwehoeren de jongens nog wat. De 5 Jagermaisters die Beert nog leeg dronk voor dat de disco ging sluiten beginnen te werken. Weg gooien is zonde vond hij. Beert voelt hem eigenlijk niet zo goed meer. Het biertje dat hij nog had krijg hij niet meer leeg. Doordat hij zo beroerd is wil hij graag zitten.

De uitsmijter komt eraan

Op de grond tegen de auto aan gaat hij zitten. Een uitsmijter komt aangelopen en vraagt of de jongen van de parkeer plaats willen vertrekken omdat ze de hekken willen sluiten. Als de uitsmijter de jongen ziet zitten vraagt hij hoe het gaat. Beert zegt niet zo veel, maar de jongen vertellen dat hij wel wat gedronken heeft. De uitsmijter geeft een antwoord als je niet tegen drank kunt. Dan zeggen de jongens dat het wel mee valt en dat Beert hard gewerkt heeft overdag.

De uitsmijter loopt weer weg na binnen. Daar is het warmer…. Buiten gaan de vrienden van school ook maar eens en de jongens willen gaan. Alleen Beert ligt inmiddels en is niet meer wakker te krijgen. Henk stoot hem wat aan maar hij reageert niet meer. Wat doen we met hem vragen de jongens. Zet hem maar achter in de auto. Zo gezegd zo gedaan. Beert word midden in de auto gezet en de jongens zitten aan weerszijden naast hem.

Bijna thuis


Na 25 minuten zijn ze bij het huis van Alfred. Die stapt uit en met de zelfde tijd komt Alfreds moeder na buiten. Hallo jongen zegt ze. hoe was het. Goed antwoorden ze en terwijl ze de auto in kijkt ziet ze Beerst slap liggen. Gaat het wel goed met hem vraagt ze? De jongens vertellen dat hij moet is. Als ze willen gaan maakt Beert een rochelend geluid. Snel halen ze hem uit de auto. Heeft hij veel gedronken vraagt Alfreds moeder nog eens. Hij heeft wel wat gehad. Moeten we geen dokter bellen vraagt ze. Zoveel heeft hij niet gehad verteld Henk. Diep in zijn hart weet hij dat Beert juist onbenullig veel gedronken heeft.

Bel maar 112

Als ze besluiten hem terug te zetten in de auto voelt de moeder van Alfred hoe koud Beert is. Hij word weer neer gelegd. Nogmaals word de vraag gesteld hoeveel heeft hij gedronken. Een grommend geluid komt uit Beert. Dan besluit Henk maar eerlijk te wezen al durft hij het niet goed. Hij vertelde net toch dat het mee viel. Alfreds moeder geeft Alfred de opdracht een ambulance te bellen. Beert heeft alle alcoholvergiftiging symptomen.

De kater

Die nacht vechten er veel mensen voor het leven van Beert. Hij word voor de dood weg gehaald, en overleeft het. Wat als Henk nogmaals een keer gezegd had dat het wel mee viel? Nu blijft Beert uiteindelijk leven. Wel zal hij zijn leven lang lichamelijk klachten houden. Wat als Henk nu eerder gezegd had dat Beert veel gedronken had. Dat was de lichamelijke vernieling minder geweest. Nu had de alcohol de tijd om verder in te werken. Hieruit blijkt wees altijd eerlijk over alcohol. En buiten alles om is gewoon de zo gezellige avond besmet met een kater.