Wat te doen bij alcoholvergiftiging


Alcoholvergiftiging is een ernstige en kan dodelijke gevolgen hebben van het drinken van grote hoeveelheden alcohol in een korte periode van tijd. Een overdosis kan invloed hebben op je ademhaling, hartslag en mogelijk leiden tot een coma of de dood. Binge drinking of comazuipen kan al leiden bij vijf of meer drankjes op rij. Vooral in de leeftijd van 13 tot 23 jarigen is het een probleem aan het worden. Diverse kinder alcohol poli’s zijn al een feit.

Er zijn remedies voor ontnuchtering in overvloed, maar de meeste zijn niet effectief, en sommige kunnen gevaarlijk zijn. Zorg ervoor dat je weet wat je doet. En wanneer moet ik eigenlijk medische hulp inschakelen? Meestal is dat gelukkig niet nodig. Maar we beginnen met de dingen die niet werken.

  • Zwarte koffie
  • Een koude douche – de schok van de kou kan leiden tot een verlies van bewustzijn
  • Je roes uit te slapen – je kunt verliezen het bewustzijn tijdens de slaap. Dit werkt wel als iemand een beetje dronken is, bij ernstige dronkenschap is dit echter gevaarlijk.

Wat moet ik doen bij een alcoholvergiftiging?

Als u vermoedt dat iemand vergiftiging heeft, is er wat aan te doen. Maar wat precies. De bovenstaande dingen helpen dus niet. Maar wat te doen bij teveel alcohol? Blijf bij een persoon die braakt, probeer hem of haar zitten te houden. Als de persoon moet gaan liggen, zorg ervoor dat zijn of haar hoofd draait naar een kant dit voorkomt stikken.

Proberen persoon wakker te houden om het verlies van het bewustzijn te voorkomen. Wees niet bang om hulp voor een vriend of vriendin te krijgen, zelfs als je denkt dat het niet op prijs gesteld word. Het kan moeilijk zijn om te beslissen of u denkt dat iemand dronken is genoeg om medisch ingrijpen rechtvaardigen. Maar het is het beste om het zekere voor het onzekere te nemen, zeker als je er geen ervaring mee hebt. Maar als je het volgende ziet, dan is het zeker handig om 112 te bellen.

  • Iemand is bewusteloos, en hij is niet te wekken.
  • Epileptische aanvallen
  • Zeer bleek of blauw-getinte huid koude temperatuur van de huid zonder een reden
  • Schuimbekken
  • Iemand is er nog wel een beetje bij, maar de ogen draaien steeds weg